Herfst weer hier in Kaapstad....:( - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van tityandfrouwkje - WaarBenJij.nu Herfst weer hier in Kaapstad....:( - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van tityandfrouwkje - WaarBenJij.nu

Herfst weer hier in Kaapstad....:(

Door: Tity en Frouwkje

Blijf op de hoogte en volg

31 Mei 2005 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo allemaal!!!

Het is alweer dinsdag en dus zit de halve werkweek er alweer op voor ons...:D
Vandaag heeft Frouwkje met Tity meegewerkt op haar afdeling, helaas was het erg rustig en was er weinig te doen.
Op Tity haar afdeling doen ze dagelijks verbandverwisselingen en omdat dit bij Frouwkje niet voor komt zou het erg leuk zijn om dit eens te zien.
Helaas was het zo rustig op Tity haar afdeling dat er geen verbandverwisselingen waren, daarom zijn we vanmorgen naar de brandwonden afdeling geweest om een paar verbandverwisselingen te zien.
Dit was heel interessant om te zien maar ook best wel moeilijk.
We hebben ook meegeholpen bij het schoon spoelen en het opnieuw verbinden van de wonden.
Wat verschrikkelijk om die kinderen dan zo te horen schreeuwen.
Een kindje was voor 50% verbrand, het hele gezichtje was weg en ook van de handjes was weinig over.
Echt triest om dit te zien, beide zijn we blij dat we niet op die afdeling hoeven te werken.

Verder hebben we vandaag foto's gemaakt op Tity haar afdeling (wat de collega's natuurlijk erg leuk vonden;)) en hebben we gefilmd.(altijd leuk voor later)
Morgen zal Tity op Frouwkje haar afdeling kijken, hopelijk is het daar dan wat drukker.

Afgelopen weekend hebben we het weer erg druk gehad.
Vrijdagavond zijn we met 2 artsen cocktailtjes gaan drinken (ze waren moslim dus mochten geen drank) maar wij hebben heerlijk gedronken..;)
Was heel gezellig.

Zaterdag zijn we de hele dag te shoppen geweest :) erg leuke kleren gekocht.
's Avonds hadden we een verrassingsfeestje van een andere Nederlandse studente, het was haar verjaardag en ze wou het eigenlijk niet vieren.
Toen er een hele groep op haar zat te wachten vond ze het toch wel erg leuk en het is een heel gezellige avond geworden.
Iedereen had wat te eten meegenomen en we hebben heerlijk weer even Nederlands kunnen praten en Frouwkje zelfs in het Fries..:p
Er waren andere Nederlandse studenten maar ook uit Duitsland waren er een paar en verder nog wat Afrikanen (uit Congo, Kenia, Jo'burg).
Een hele multiculturele avond dus..:D

Zondag zijn we maar weer te winkelen geweest.
We zouden eerst naar de Green Point Market om wat souvenirs in te slaan (;)) maar omdat het zo regende besloten we om maar weer te gaan winkelen, ach ja het blijft leuk. (en goedkoop :p)

Zondagavond zijn we met Fleur naar de film geweest, naar Wicker Park!!
Erg leuke film met een erg leuke hoofdrolspeler.... Josh Hartnett...mmmmhh;)
Voor het film kijken nog ff pizza gegeten... lekker.:)

Aankomend weekend zullen we het wel erg druk krijgen want iedereen wil afscheid nemen van ons, en dit moet natuurlijk tijdens een etentje, dus deze keer kunnen we er echt niets aan doen dat we zoveel uit eten gaan... (hihi)

Even over het weer:
het wordt hoog tijd dat we weer richting Nederland komen.... *zucht* :roll:
De afgelopen 4 dagen is het bewolkt, koud en regenachtig.
Hopelijk wordt het aankomend weekend beter, kunnen we nog ff bijkleuren op het strand.
Nou ja als het in Nederland maar mooi blijft.:D

Heel veel liefs van de Afrikaantjes...

• 31 Mei 2005 - 20:07

Annemieke:

het is dus niet zonder reden dat ik geen stagiaires op de brandwondenafdeling plaats, dat hebben jullie nu meegemaakt. Help onze kat wordt gek, die vliegt als een idioot door mijn boekenkast en natuurlijk valt er e.e.a. uit. Groetjes!

• 01 Juni 2005 - 19:52

Alie Prins:

He dames, geniet nog maar even de laatste weken, voordat jullie het weten zit je weer in het vliegtuig richting Fryslan.
    XXX-jes en groetjes van de Prinsjes uit Kollumerpomp

• 03 Juni 2005 - 14:22

Hey Meiden,:

Nou nog 1.5 week.
    Geniet ervan en ik zie je 16juni wel.

groetjes + Kusjes,
    Tetje

• 04 Juni 2005 - 09:11

Jantine:

Hej famkes...
    Het is hier vandaag ook herfstachtig weer, veel wind en koud.. :(
    De stage zit er bijna op, voor ons allemaal. Voor iedereen een bijzondere ervaring maar voor jullie helemaal. Ik ben zo benieuwd naar al jullie verhalen en kom ook zeker op jullie presentatie. Heb ook zin om jullie weer te zien!!! :)
    Meiden succes nog, de laatste loodjes.. Ik blijf het nog altijd super vinden dat jullie daar naartoe zijn gegaan.. Doei doei!!!
    Dikke tut Jantine

• 04 Juni 2005 - 19:29

Lutske:

He Afrikaantjes

Nog even en jullie zijn weer thuis, geniet nog even van alles daar.
    Jullie zullen wel erg blij zijn dat jullie deze stap hebben durven nemen.
    Een ervaring rijker.
    Groetjes van ons