2de week alweer om!!!
Door: Tity en Frouwkje
23 December 2004 | Zuid-Afrika, Kaapstad
alweer een werkweek verder....tijd vliegt voorbij hier.
Vandaag lekker een half dagje gewerkt, zouden vanmiddag actief voor school bezig.....maarja daar zijn we nog niet echt aan toe gekomen.:S
Het werk is erg leuk, de kinderen beginnen ons nu wat te kennen en vinden het ook leuk dat wij er zijn.
Er zijn ook wel mindere kanten...bij Frouwkje op de afdeling is deze week een meisje overleden en het is soms wel moeilijk te accepteren dat er hier zoveel kinderen zijn die verwaarloosd worden.
Kinderen die niet genoeg of niet goed eten en drinken krijgen, geen liefde krijgen en psychisch verwaarloosd zijn.
Als je dan een band krijgt met die kinderen en ze je mama gaan noemen doet het wel pijn om ze weer naar huis toe te moeten sturen wetend dat ze thuis weer in dezelfde situatie terecht komen als voor de opname.
Bij Frouwkje op de afdeling liggen voornamelijk kinderen met nier en leverproblemen, en die wachten allemaal op transplantaties.
Op Tity haar afdeling liggen kinderen met brandwonden, waterhoofd en veel kinderen die een ongeluk hebben gehad.
Allebei erg leuk en interessant.
Voorlichting geven aan ouders en kinderen kennen ze hier blijkbaar niet dat is wel jammer want de kinderen worden zo overal bang voor.
Het werken met verpleegkundigen op verschillende niveau's is wel handig, hierdoor werkt iedereen lekker door want iedereen heeft zijn eigen taken.
Wat wel jammer is van deze manier van werken is dat het kind elk uur weer iemand anders naast zijn bed heeft staan en dat er vaak dingen dubbel gebeuren of gewoon helemaal niet.
Eindelijk zijn we er nu achter gekomen hoe we onze foto's op de computer moeten zetten.:)
Deze week werden we super verrast door een telefoontje van Jasper en Michel.....ze komen ons hier allebei opzoeken.
Onze vriendjes komen ongeveer begin maart.....lekker vakantie dus.....super veel zin in.
En onze ouders komen in februari...worden dus twee leuke maanden:D
Morgen gaan we op zoek naar een auto, hopelijk vinden we iets dat vertrouwd is en niet al te duur.
Dit weekend is het kerst, eerste jaar zonder familie en vrienden, nou ja we maken hier wel wat lekker eten en misschien worden we wel weer meegevraagd ergens naar toe.
Als we voor het weekend een auto hebben geregeld gaan we uit eten....maar dat moeten we nog maar even afwachten.
Anders halen we dat later wel weer in.
Heel veel groetjes vanuit een erg warm Zuid-Afrika.
23 December 2004 - 14:39
Tt En Mar.:
Heeej meiden!! We zijn vet jaloers man... :P geweldig, dat jullie et daar zo naar et zin hebben! Hele fijne kerstdagen alvast en een Gelukkig Nieuw jaar!! Xusz ons -
23 December 2004 - 14:40
Tt En Mar.:
Heeej meiden, P.S. Super foto's!! En wat super dat jullie vriendjes langs komen, echt SUPER!! We houden jullie site goed in de gaten!! :P KisS wij -
23 December 2004 - 19:29
Bregtje:
Hallo meisjes,
Prachtige site en geweldige verhalen. Heb de mail van Frouwkje ontvangen en wacht even af tot ik hoor dat jullie mail het weer doet met een inhoudelijke reactie op je verslag.
Ik wens jullie hele fijne kerstdagen, maak er samen wat moois van. Tot "horens" -
24 December 2004 - 08:18
Enno En Jantina Ros.:
Hallo Frouwkje
Ik las dat je om een auto zoekt nou ik heb er nog wel een paar staan.
Wat dacht je van een leuke Cabriolet met die hoge temperaturen daar. dat moet kunnen. nou ik hoor het wel wat het word.
Veel plezier daar verder met je werk.
Super fijne kerstdagen een Gelukkig Nieuw Jaar.
Whe ceep in touch. -
24 December 2004 - 10:33
Heit En Mem:
Lieve meiden,
Het is goed om te horen dat alles goed gaat en dat jullie het vet cool naar de zin hebben. Het is echt een levenservaring met veel mooie maar natuurlijk ook minder leuke momenten.
Via deze weg willen we jullie gezegende kerstdagen toewensen. Jullie zullen wel geen kerstboom hebben maar maak er een paar gezellige dagen van. -
24 December 2004 - 10:53
Annemieke:
Hoi, via Frouwkje haar ouders kwam ik deze site aan de weet, handig! (Ik belde even om van hen te horen wat hun indruk was van hoe het jullie gaat) Fijn dat het er goed uitziet en ik benieuwd naar jullie verdere verhalen. De kamer bevalt ook goed heb ik gehoord. Fijne kerstdagen, maak er wat van! -
24 December 2004 - 18:29
Femke:
heu meid! ik heb nog steeds je andres niet dus dan via deze kant. hele fijne en leuke kerstdagen en een gezond 2005!! ik mis je!!...........
kusjesssss....... -
24 December 2004 - 20:29
Damaris, Antoinet En Christiane:
he meiden, we wilden jullie nog even hele fijne kerstdagen wensen. raar he om in deze warmte kerst te vieren. misschien zien we jullie nog met de kerst, en anders komen we jullie in het nieuwe jaar zeker op zoeken! maar dan mailen we ff! veel liefs van ons