Weer een leuke werkweek voorbij!
Door: Tity en Frouwkje
12 Mei 2005 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Hey allemaal!!
Deze week weer overal gewerkt, weer erg veel meegemaakt!
Dinsdag zijn we naar de HIV/AIDS kliniek in het ziekenhuis geweest.
Wij waren hier erg benieuwd naar, maar is ons een beetje tegengevallen.
Ze hadden nl. personeel tekort op de afdeling, en konden ons wel gebruiken.
We mochten de hele morgen kinderen wegen en meten....
Hier hebben we dus heel veel geleerd. :roll:
's Middags hebben we gevraagd of we ook nog even aanwezig mochten zijn bij een gesprek van de arts met ouders/kind.
Dit zou wel interessant worden dachten we, spraken ze alleen maar Xhosa, jah daar verstaan we dus helemaal niets van :(
's Middags dus niet al te laat weg gegaan..
Het was prachtig weer, bijna 30 graden 8), duz maar even een middagje naar het strand gegaan..
Heerlijk, en wij moeten natuurlijk wel met een leuk kleurtje thuis komen :D
Eigenlijk wel vreemd hoor, 30 graden in de winter!!
Gister zijn we naar st. Joseph geweest, dit is een weeshuis voor chronisch zieke kinderen.
Heel veel kinderen die bij ons op de afdeling liggen komen hier vandaan.
We werden hier 's morgens erg leuk ontvangen door een Duitse non.
Zij heeft ons alle verschillende afdelingen laten zien en over de geschiedenis van st. Joseph verteld. Ook vertelde zij over hoe en wanneer zij hier was gekomen.
In het weeshuis wonen 150 kinderen, verdeelt over 5 afdelingen.
* Een jongens en meisjes afdeling van geboorte tot 12 jaar
* Een jongens en meisjes afdeling van 12 tot 18 jaar
* Afdeling voor Aids patientjes
We hadden allemaal ballonnen mee genomen vandaag, hier konden we leuke dingen van maken voor de kinderen.
's Ochtends zijn we op de afdeling geweest met aids patientjes.
Hier hebben we ballonnen gemaakt met alle kinderen.
Dit vonden ze natuurlijk prachtig allemaal!!
We werden goed verzorgt deze dag door de nonnen, kregen zelfs een lunch aangeboden.
's Middags zijn we naar de andere groepen gegaan tot 12 jaar. Hier hebben we de rest van de middag gespeelt met de kinderen.
Dit was echt een prachtige dag met de kinderen. Zo leuk om al die blije gezichtjes te zien toen we de ballonnen voor ze maakten :)
Vandaag zijn we naar de operatiekamers in het ziekenhuis geweest!
We zullen wel even over een paar interessante operaties vertellen!
Vanmorgen zijn we bij de operatie van een
VP-shunt geweest. Door infectie moest deze drain verwijderd worden.
Deze drain loopt onderhuids van het hoofd naar de buikholte, om het vocht in het hoofd weg te laten lopen.
(voor kinderen met een waterhoofd)
Dit kindje was te vroeg geboren en nog maar 4 maand oud.
Het hoofd was echt verschrikkelijk groot :roll:
De chirurg heeft ons het hoofdje ook nog even laten voelen, echt net een waterballon!!
We zijn ook nog aanwezig geweest bij het verwisselen van een verband bij een kindje met ernstige brandwonden.
Dit doen ze hier onder narcose in de operatiekamers omdat het anders veel te pijnlijk is voor de kinderen.
Dit meisje van 1 jaar woonde samen met haar moeder in een krottenhuis, tijdens een brand in hun huis is haar moeder overleden en zij ernstig verbrand. Haar gehele gezicht is verminkt, ook haar handen zijn onherstelbaar verbrand.
Wat zag dit er verschrikkelijk uit, al het personeel werd er stil van.
Toen de behandelend chirurg de vraag stelde aan de arts-assistenten of het nog wel zinvol was om verder te gaan met behandeling waren veel het er dan ook mee eens dat ze beter konden stoppen.
De toekomst van het meisje zou alleen maar uit een lijdensweg bestaan, ze zou nooit haar handen kunnen gebruiken en haar gezicht is zo ernstig verminkt dat je haar ogen, neus en mond niet meer herkende.
Dit is natuurlijk een erg groot dilemma en ze zijn er nog over in discussie wat ze gaan doen.
Verder zijn we vandaag nog bij een paar andere operaties geweest, heeft de anasthesist ons van alles uitgelegd over zijn werk en de verschillende soorten narcose en zijn we op de verkoever kamer geweest.
Het was een erg interessante dag en we hebben weer veel nieuwe dingen gezien en geleerd.:)
Voor ons is het nu alweer weekend!! (nou ja veel vrije tijd zullen we wel niet hebben want het wordt een studieweekend;))
Heel veel liefs van de Afrikaantjes!! :D
Deze week weer overal gewerkt, weer erg veel meegemaakt!
Dinsdag zijn we naar de HIV/AIDS kliniek in het ziekenhuis geweest.
Wij waren hier erg benieuwd naar, maar is ons een beetje tegengevallen.
Ze hadden nl. personeel tekort op de afdeling, en konden ons wel gebruiken.
We mochten de hele morgen kinderen wegen en meten....
Hier hebben we dus heel veel geleerd. :roll:
's Middags dus niet al te laat weg gegaan..
Heerlijk, en wij moeten natuurlijk wel met een leuk kleurtje thuis komen :D
Eigenlijk wel vreemd hoor, 30 graden in de winter!!
Heel veel kinderen die bij ons op de afdeling liggen komen hier vandaan.
We werden hier 's morgens erg leuk ontvangen door een Duitse non.
In het weeshuis wonen 150 kinderen, verdeelt over 5 afdelingen.
* Een jongens en meisjes afdeling van geboorte tot 12 jaar
* Een jongens en meisjes afdeling van 12 tot 18 jaar
* Afdeling voor Aids patientjes
's Ochtends zijn we op de afdeling geweest met aids patientjes.
Hier hebben we ballonnen gemaakt met alle kinderen.
Dit vonden ze natuurlijk prachtig allemaal!!
Vandaag zijn we naar de operatiekamers in het ziekenhuis geweest!
We zullen wel even over een paar interessante operaties vertellen!
Vanmorgen zijn we bij de operatie van een
VP-shunt geweest. Door infectie moest deze drain verwijderd worden.
(voor kinderen met een waterhoofd)
Dit kindje was te vroeg geboren en nog maar 4 maand oud.
Het hoofd was echt verschrikkelijk groot :roll:
Wat zag dit er verschrikkelijk uit, al het personeel werd er stil van.
Heel veel liefs van de Afrikaantjes!! :D
12 Mei 2005 - 15:51
Michel:
Hey schatje! Weer erg veel gezien dus. Wat geweldig man met al die kinderen. Maar zo zie je dus ook de mindere kanten :( De kleren staan je geweldig ;) hihi. Ik spreek je snel.
Kussie -
12 Mei 2005 - 15:51
Annemieke:
wat een vreselijke verhalen hebben jullie toch af en toe! -
13 Mei 2005 - 16:48
Tessa:
Heej Meiskes,
De tijd vliegt voorbij! Nog even en dan zien we elkaar weer in NL, jullie super bruin en ik nog even wit, maar allemaal verhalen rijker! Moet je je voorstellen hoe gezellig het hier is met alle Duitse nonnen! Leuk om even te lezen...
Nog veel succes, sterkte en doorzettingsvermogen!
Ik ben trots op jullie,
Liefs en een knuffel Tess -
15 Mei 2005 - 16:40
Frouwkje:
Heejheej!
Wat beleven jullie veel! Erg leuk om weer even te lezen. Groetjes van ons allemaal hier in Westergeest, en succes de laatste weekjes!
Groetjes fam. Bijlstra -
17 Mei 2005 - 14:15
Hannah:
hoi tity ik mis je wel hoor.
het was leuk he toen we zamen naar de stat gingen zullen we dat nog eens doen?
en ik heb nog een heele mooie kaart gekregen van jou.
die hang ik thius op me prikbort.
ik mis je ook heel erg.
en ben je al leker bruin geworden.
ik denk het wel
nou nog heel veel plezier daar he !!!!!!!
en heel veel kusjes van hannah xxxxxxxxxxxxx!x! -
17 Mei 2005 - 18:58
Janke:
he tity,
onze meisjes wisten laatst precies te vertellen wanneer jij terug kwam: voordat hille 2 is komt tity weer thuis.
heb je zin terug te komen? volgens mij heb je hele indrukwekkende dingen gezien en meegemaakt. bijzonder hoor.
liefs van ons allemaal: janke kinge rudy pierik hille jan pier -
18 Mei 2005 - 16:09
Sonja:
Hallo meiden,
Weer heel wat beleefd!!
Kinderen die ziek zijn ...of alleen op de wereld...het zal nooit wennen...maar het doet je goed als je ze alleen met een ballon al zo blij kunt maken...leven wij in een heel ander wereldje!!
De laatste weken gaan in...nog heel veel succes daar en tot schrijvens.
groetjes van de brede ikker........dooeeeeei! -
19 Mei 2005 - 14:30
Marten En Alina:
hey Frouk en Tity
Wat gaat de tijd hard nog even en jullie zijn weer hier jullie zullen nu al erg bruin zijn en Frouk krijg je al wat zin in dorpsfeest je zal wel gehoort hebben dat ik niet meer op de wagen komt jullie maken erg veel mee leuke maar ook mindere dingen vind het erg leuk om de verhalen zo te lezen nou nog een leuke paar weken daar en tot gauw. Liefs ons en ook namens het hokje de groetjes