Een nieuwe auto!!!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van tityandfrouwkje - WaarBenJij.nu Een nieuwe auto!!!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van tityandfrouwkje - WaarBenJij.nu

Een nieuwe auto!!!!

Door: Tity en Frouwkje

Blijf op de hoogte en volg

19 Mei 2005 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo allemaal,

Alweer een week verder we hebben weer heel veel nieuwe ervaringen opgedaan, en veel spannende dingen beleefd.

Het leukste is dat we vandaag onze auto hebben verkocht!!
We hebben toch nog een redelijke prijs voor
onze "crossauto" gekregen.
Geen zorgen daar meer om, hij werd nl. toch wel een beetje slechter en jah we wilden natuurlijk hier niet met een auto blijven zitten terwijl wij weer in Nederland zijn..
We hebben nu geregeld met een andere student dat we samen haar auto gaan huren :)
Jah en dit is echt een super auto!!
Een super mooie (errug oude/bruine) beetle 8)
De foto komt zo snel mogelijk.. hihi.. wat zullen jullie lachen :D

Vorig weekend hebben we het hele weekend weer gestudeert.
We hebben weer veel gedaan. Onze opdrachten zijn bijna afgerond, het werkstuk is af en de presentatie staat al op papier 8)
Nog 1 studieweekend te gaan en dan hopen we dat alles klaar is!!

Deze week zijn we 3 dagen naar het Tijgerberg ziekenhuis geweest.

Maandag hebben we een dagje meegelopen op de couveuse afdeling.
Hier liggen de allerkleinste patientjes van het ziekenhuis, de grootste en zwaarste die we hebben gezien was hier 1.7 kg....
De kleinste daarentegen was 700 gram, jah echt waar, ongelovelijk dat zoiets in leven kan worden gehouden..
Deze dag duzz ook een reanimatie meegemaakt, want dit is iets wat regelmatig op deze afdeling voorkomt!!
Errug schattig al die kleine baby's maar toch ook weer erg moeilijk, het is zo verschrikkelijk klein en breekbaar..

Dinsdag zijn we de hele dag naar de trauma afdeling geweest. Maar dit was een beetje saai, omdat het dinsdag was en dan natuurlijk erg rustig..
Alleen een auto ongeluk en een halve pink..
Nog wat kleine ongelukjes, maar niet zo spectaculair :)
We zijn daarom nog maar even naar de verloskamers gegaan om misschien nog een bevalling mee te maken..
Je mag hier in Afrika nl. overal bij aanwezig zijn als Nederlanders, duzz jah dan wilden we dat ook zien natuurlijk :D
We hebben een bevalling gezien.. Dit meisje dat moest bevallen was nog maar 16 jaar, echt ongelovelijk zo veel tienermoeders hier!!
Nou dit was een spectaculaire bevalling hoor :D
De sisters die de bevalling leiden zijn erg streng en niet erg meelevend.. Het ging er dus redelijk hardhandig aan toe :(
Het meisje kreeg een paar flinke tikken van de sister, omdat zij vond dat ze niet genoeg meewerkte :roll:
Een pijnlijke bevalling voor dit meisje, ze werd nl. ook nog even flink ingeknipt :(
Wij hoeven dus echt geen kinderen meer nadat we dit gezien hebben!!
Dit gaat toch niet zo in Nederland?????

Woensdag zijn we naar een gewone kinderafdeling geweest, we wilden namelijk zien of er een groot verschil was tussen dat ziekenhuis en ons ziekenhuis..
Het verschil was niet erg groot, alleen het Red Cross is gespecialiseerder qua ziektebeelden!!

Gisteravond hebben we een gezellige avond gehad in de cocktailbar!
hihi we moesten toch ff vieren dat we over een maand naar huis gaan!!
Fleur was de BOB 8) hihi :D
Jah jah de tijd vliegt nu echt voorbij..
Leuk om weer uit te kijken naar het naar huis gaan, maar ook wel erg jammer dat we dit mooie land achter moeten laten!!

Heel veel liefs vanuit het winterse Afrika :D
(nog steeds zonnig en 25 graden!!)

• 19 Mei 2005 - 20:17

Annemieke:

ik ben bezig jullie presentatie voor de leidinggevenden te regelen. Ze stelden voor op 27 juni 's morgens. Ik heb nog maar eens gevraagd naar 11 juli. Maar zouden jullie evt. 27e juni ook willen/ kunnen?
    Hoe zit dat nu ik kreeg allerlei paniekmail uit Z-Afrika over jullie registratie bij de council, van de universiteit van Capetown, pachaline Jacobs. Kennelijk viel het allemaal nogal mee want jullie zijn dus al in de Tijgerberg geweest.Men houdt het dus wel goed in de gaten! Hoort ook zo! Laat me nog even weten hoe het nu zat!

• 20 Mei 2005 - 17:09

Sippie:

Heey meiden..het schiet alweer op, de stage. Nog eventjes en het half jaar is alweer voorbij. Ik lees altijd met veel plezier jullie verhalen, echt ongelooflijk wat jullie daar allemaal meemaken! Is voor mij hier geen voorstelling van te maken. Ben ook erg benieuwd naar jullie presenatie over deze waanzinnige ervaring! Veel succes nog en geniet nog maar van de laatste weekjes en tot gauw!
    Liefs Sippie

• 21 Mei 2005 - 19:36

Janke:

he meiden,wat een verhalen zeg!! tjee zestien en al een kind? nee dat lijkt me ook niks.. he meid bedankt voor je mail, k zal je nog wel effe een mail terugsturen. fijn dat jullie over 4 weken er weer zijn, hebben veel bij te kletsen meid! leafs janke

• 22 Mei 2005 - 19:31

Gerbina Prins:

de bevallingen zijn hier echt zo erg niet. Maar natuurlijk kun je net zo goed nog eventjes wachten. Tijd zat er valt eerst nog zo veel te beleven. groetjes ook vooral van Wybren en Sybrecht ze nemen foto's mee naar school om te laten zien waar jullie werken en wat jullie allemaal beleven. groetjes Gerbina Prins