7e week en 8ste weekend!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van tityandfrouwkje - WaarBenJij.nu 7e week en 8ste weekend!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van tityandfrouwkje - WaarBenJij.nu

7e week en 8ste weekend!!

Door: Tity en Frouwkje

Blijf op de hoogte en volg

02 Februari 2005 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo allemaal.

Hier eindelijk weer een berichtje van ons.
We hebben het vorige erg druk gehad en zijn niet meer op internet geweest.

Vorige week weer 4 dagen gewerkt.
Dinsdag avond zjin we met een student uit Jo'burg naar de bios geweest, Shall we Dance met Jennifer Lopez.
Hebben we zo gigantisch in een deuk gelegen.....nou ja het was ook een lachfilm.
Alleen lagen we nogal laat op bed en ja we moesten er woensdag weer gewoon om 6 uur af:S

Woensdag hebben we van 7 tot 10 uur op onze eigen afdeling gewerkt en hierna zijn we naar de stoma en spinal clinic gegaan.
In deze clinic komen kinderen die spina bifida hebben gehad(open ruggetje) ze komen hier voor controle.
En er komen kinderen met een tracheostoma (pijpje in de keel om door te ademen) en met een PEG katheter (slangetje via de bukwand in de maag waardoor ze voeding en vocht krijgen).
Bij deze kinderen werd er gecontroleerd of alles nog goed was en niet ontstoken.
Was wel heel interessant om te zien allemaal.
De clinics sloten al om 1 uur dus deze dag waren we lekker vroeg vrij.

Donderdag weer een halve dag gewerkt en we zouden 's middags eigenlijk voor school bezig maar omdat Tity een afscheidsfeestje op de afdeling had en pas om 2 uur thuis was hadden we hier nog weinig zin in.
Hebben we maar besloten dat we gingen te winkelen.
Een leuk winkelcentrum opgezocht en 's avonds lekker uit eten geweest bij een pizzaria aan de oceaan......erg gezellig:)

Vrijdag zijn we weer te winkelen geweest, deze dag zijn we naar het Waterfront geweest en hier zijn we ook blijven eten.
Frouwkje wat leuke shirtjes gekocht en Tity een nieuwe bikini. (meer moeten we ook echt niet gaan kopen want anders past het nooit weer in de koffer)
Deze avond hebben we tot 11 uur bij het waterfront op een terrasje bij het water gezeten.

Zaterdag zijn we heerlijk naar het strand geweest. We zijn naar de indische oceaan geweest hier is het water echt lekker warm, we hebben dan ook ff heerlijk in de hoge golven gezwommen. De atlantische oceaan aan de andere kant van Kaapstad is echt veel te koud om te zwemmen..Alleen nog maar met onze tenen er in geweest en dan is het nog te koud!! Brrbrrr.. :(
's Avonds zijn we samen met Oscar naar een grote club geweest hier, Roadhouse. Echt super mooie club, echt prachtig ingericht!!

Zondag zijn we naar een grote markt geweest hier in de buurt. Echt heel veel dingen die de mensen hier zelf maken, echt heel leuk om even te kijken. Maar na een uurtje hadden we het ook al bekeken, voelden ons niet helemaal prettig als toeristen daar tussen die donkere mensen.

Maandag en dinsdag heerlijk gewerkt weer allebei, maar twee dagen deze week dus dat is zomaar weer voorbij natuurlijk!!
Maandag is er nog een nieuwe meid op onze verdieping aan gekomen, zij komt ook uit Nederland! Heerlijk om weer even Nederlands te kunnen praten tegen iemand anders :)
Gisteravond heerlijk met de hele verdieping op het balkon wat gedronken :) errug gezellig.. (wij hoefden natuurlijk niet vroeg anderen wel :P)

Heel veel groetjes van de Afrikaantjes!!!! :)

• 02 Februari 2005 - 14:19

Annemieke:

Wat leuk weer wat van jullie te lezen. Jullie vermaken je gelukkig wel daar. Heerlijk he van die lange werkdagen en dan zo veel vrij! Ben benieuwd waar die andere Ned. stagiaire vandaan komt, dat wil ik wel graag weten.
    Groetjes en tot gauw!

• 04 Februari 2005 - 17:53

Jan Uit Noordwijk:

he hier ff de groetjes uit noordwijk ik lees met belangsteling julie verhalen en wens ik julie nog veel plezier met de rest van julie stage grtjes jan

• 06 Februari 2005 - 18:47

Christien Potjewijd:

Hallo Froukje en Tity
    Wat moet dat geweldig zijn om dit allemaal mee te mogen maken geniet ervan dat doen wij dan ook van jullie verhalen

Groetjes van Jaspers moeke