15de week!!
Door: Tity en Frouwkje
24 Maart 2005 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Hey allemaal,
Jah eindelijk daar zijn we weer es..
Alweer 2 week vakantie gehad, heerlijk maar dit was onze laatste vakantie alweer!!
We hebben een super leuke vakantie gehad met onze jongens!! We hebben ze heel veel leuke dingen laten zien, en ook veel dingen gedaan die wij ook nog niet hebben gezien!!
De eerste dag toen we Jasper en Michel op hadden gehaald hebben we heerlijk gerelaxed. Ze hadden een lange reis gehad en wij natuurlijk niet zoveel geslapen door de zenuwen :)
We hebben ze die dag nog wel even de residence en ons gezellige kamertje laten zien!!
(Onze huisdieren hadden zich helaas verstopt die dag, jammer dat ze die niet even konden zien.... )
s'Avonds nog even heerlijk uiteten geweest in een gezellig afrikaans restaurant.
Donderdag zijn we met z'n vieren naar Robben Island geweest. Was echt super interessant om te zien. Dit is namelijk het eiland waar Nelson Mandela vast heeft gezeten. We hebben een rondrit over het eiland gekregen en hebben natuurlijk de cel van Nelson Mandela gezien.
Vrijdag zijn we de hele dag heerlijk naar het strand geweest. Was echt prachtig mooi weer, maar jah dat is het hier bijna altijd :)
De jongens waren natuurlijk erg verbrand na deze dag, maar jah wat wil je ook als je uit het "ijskoude" Nederland hier ineens in Afrika komt met een temperatuur van wel 30 graden!! :)
Zaterdag zijn we de "beroemde" Tafelberg op geweest. Het was vandaag een erg heldere dag dus we hadden een prachtig uitzicht vanaf die hoogte!! We hebben hier de hele middag rondgewandeld, want het is echt prachtig boven.
Woensdag hebben we de jongens onze afdelingen laten zien. Allebeide afdelingen waren natuurlijk erg benieuwd naar hun. Want ze hadden natuurlijk al veel gehoord van ons.. :)
We hebben de volgende dag een Townshiptour gedaan. Dit was echt heel erg interessant.
We zijn naar drie grote Krottenwijken hier in Kaapstad geweest. We werden rondgeleid door een gids die zelf ook in de Townships woont. Hij heeft veel verteld over de ontwikkeling van de Townships en over de verschillende culturen.
Het was heel erg indrukwekkend om dit allemaal te zien.
We moesten dit de jongens natuurlijk ook laten zien, want anders zien ze alleen maar de ontwikkelde en rijke gedeelten van Kaapstad. De Townships in Kaapstad zijn zo enorm hier, 40 % van de inwoners van Kaapstad woont in de Townships.
We zijn natuurlijk ook nog een dag naar Cape of Good Hope geweest. Dit is natuurlijk iets dat je moet zien als je hier bent geweest.
Voor ons nu de derde keer alweer dat we hier waren, maar het blijft nog steeds elke keer prachtig!! :)
En een dagje safari hoort er natuurlijk ook bij dus dat hebben we maandag nog gedaan.
Dit safaripark lag richtig het noord-westen van Afrika, dit was dus echt in een prachtig gebied.
Het was wel een lange dag van 7:00 tot 19:00, maar het was zeker de moeite waard om dit te zien.
's Avonds zijn we nog naar Signal Hill gereden dit is een berg in het midden van Kaapstad, vanaf hier had je echt een prachtig uitzicht over de stad. Al die miljoenen lichtjes dit leek echt super mooi!!
Jah en toen was de vakantie natuurlijk alweer om.. Veel te snel voorbij gevlogen natuurlijk!!
Gistermorgen hebben we Jasper en Michel weer veilig op het vliegveld gebracht!!
En helaas toen moesten we weer terug naar ons kleine kamertje in de Residence, en begint het harde werkende leven weer :)
De laatste 11 week worden nog wel even druk voor ons, moeten nog erg veel voor school doen :(
Maar jah we hebben ook 3 maand vakantie gevierd nu en leuke dingen gedaan, nu moet er echt wel wat gebeuren :)
We gaan nu eerst nog 5 week op onze eigen afdeling werken en de laatste dingen hier afronden..
Daarna gaan we drie week naar andere afdelingen.
* Trauma
* Emergency
* ICU
* 2 weeshuizen (Beautifull gate en st Joseph)
* Tygerberg ziekenhuis
* Operatie afdeling
En als afsluiting nog 3 week op onze eigen afdeling en dan moeten we van iedereen afscheid nemen natuurlijk!!
Hihi, we hebben het weer voor mekaar gekregen dat we het hele weekend het internetcafe in de residence mogen gebruiken!! :)
Nou, nu hebben we volgens mij wel even weer genoeg verteld :)
Tot volgende week!!
Liefs de Afrikaantjes!!
Jah eindelijk daar zijn we weer es..
Het was heel erg indrukwekkend om dit allemaal te zien.
Gistermorgen hebben we Jasper en Michel weer veilig op het vliegveld gebracht!!
Daarna gaan we drie week naar andere afdelingen.
* Trauma
* Emergency
* ICU
* 2 weeshuizen (Beautifull gate en st Joseph)
* Tygerberg ziekenhuis
* Operatie afdeling
Nou, nu hebben we volgens mij wel even weer genoeg verteld :)
Tot volgende week!!
Liefs de Afrikaantjes!!
24 Maart 2005 - 12:44
Jasper:
Hebben echt twee hele gave weken gehad en zou ook nog best wel langer willen blijven maar helaas zijn we weer terug in Nederland veel te koud hier.
Kus -
24 Maart 2005 - 14:20
Michel:
Hey schatje van me!
Was echt een super leuke vakantie en geweldig om weer even samen te zijn. Moet nu nog ff 12 weken wachten tot ik je weer zie maar komt wel goed.
Veel liefs van mij! -
24 Maart 2005 - 15:55
Annemieke:
Wat fijn dat jullie het zo goed gehad hebben met elkaar! Was het lekker luxe in jullie huisje? Die townshiptour dat lijkt me ook een hele ervaring, hadden Hans en ik geloof ik eigenlijk ook moeten doen maar ja je kunt niet alles. Nu maar lekker aan het werk en ook nog voor school, dan gaat de tijd wat sneller! -
25 Maart 2005 - 13:45
Jantine:
Hej famkes...
Lekker hoor, twee weken vakantie met jullie vriendjes erbij!! Leuke dingen gedaan, super. Ook voor jullie jongens een hele ervaring. Dus nu weer goed bezig voor school.. niet te fanatiek he?! ;) Echt daar blijven genieten hoor!!! Meiden, zet m op, en vooral nog heel veel plezier!
Dikke tut en liefs Jantine -
27 Maart 2005 - 16:19
Nietjuh Hier:P:
Heyzz Meiden.... ik hier ook eens eindelijk... ik ben zzzzooo jarloerss... ik wil ook mooi weer:'( het wordt hier steeds beter.. en de klok is nu vooruit duz alweer langer licht:P(kank mooi weer met de jonkjuhs voetballen:D) Hebben jullie het nog naar jullie zin???????? Maak der nog wat van daaroo.. en vet cool dat jullie nog op die andere afdelingen mogen kijken. daar ben ik ook jarloers op... Heb mijn plaatsje gevonden tusken de gehandicapten, zzoo lachen:D
Dikke kuzz Annita -
27 Maart 2005 - 17:38
Nelleke:
He wat een leuke foto`s. Wij hebben net de film van Afrika gezien vanmiddag met de familie is ook erg leuk geworden.Nou maak er nog wat van en ik bel vanaaf wel even.
Veel liefs mij. -
28 Maart 2005 - 17:40
Jilles,Alie En Bern:
Hallo Frouwkje en Tity,
We hebben gisteren leuke foto's gezien van Afrika.
Het viel ons wel op dat je daar wel lekker kunt eten (vooral de spare-ribs zagen er lekker uit)
Zo te lezen bevalt het jullie daar nog wel.
Geniet er nog maar lekker van,de weken kunnen we nu weer aftellen en dan zijn jullie weer terug in het kikkerland,Nederland
Groeten Jilles,Alie en Bern -
29 Maart 2005 - 10:07
Bart Van Zeilen:
fijn dat jullie het nog naar je zin hebben en een fijne vakantie hadden,
Bart -
29 Maart 2005 - 15:43
Henny:
Hallo Tity.
Leuk de vacantiefoto's op het web.Het zal vast niet de laatste keer zijn dat jullie Zuid-Afrika bezoeken.Het lijkt zo van afstand redelijk vertrouwd te worden.De townships zijn voor ons Nederlanders met onze sociale voorzieningen natuurlijk onvoorstelbaar.Zeker als je hier thuis achter een laptop zit en je probeert te verplaatsen.Misschien brengt de toekomst jullie nog wel eens naar deze townships, maar dan als verpleegkundige.Je weet maar nooit.
We wensen jullie nog een aangename tijd . Een knuffel van ons. Liefs Hannah, Rein, Gosse en Henny. -
29 Maart 2005 - 18:59
Janke: